Import og Eksport af data

Du kan bruge import og eksport af data til for eksempel at

• Udlæsning af ordrer for en periode til import i regnskabssystem
  • Få en liste over alle dine produkter
  • Ændre mange produkter hurtigere i et regneark
  • Oprette eller opdatere produkter ud fra data du får fra en leverandør
  • Oprette eller slette videresendelser

Mulighederne er mange og med to gode værktøjer til både import og eksport har vi gjort det nemmere at arbejde med dine data.

Eksport (udlæsning) af data

Data kan eksporteres til en såkaldt .csv fil (også kaldet komma-separeret fil) som vist i denne video:

Arbejde med data i Google Drev regneark

Når du skal ændre data eller vil bruge import til at oprette nye produkter, er det nemmeste at tage udgangspunkt i en fil med eksport af data.

Hvis du vil oprette nye produkter så start med en eksport af data, åben filen i dit regneark og slet alle linier bortset fra titlerne i første række. Du kan evt også lade nogle af de første linier blive stående så du har dem som eksempel og nemt kan kopiere felter som skal være det samme i alle produkter (for eksempel på moms). Disse ekstra linier kan du så slette lige inden du gemmer sidste gang og går i gang med importen.

I denne video er vist hvordan du arbejder med data i et regneark.

Vi anbefaler generelt at bruge Google Drev til at arbejde med data. Det er gratis og altid tilgængeligt via din browser.

Gem Google Drev ark til import i webshop

Gratis kursus på dansk i Google Sheets

Du kan lære mere om Google Sheets på dette gratis kursus.

Import (indlæsning) af data

Nogle vigtige tips inden du går i gang:

• Slet kolonner med data som du ikke ønsker at importere inden du eksporterer fra dit regneark
  • Det er især vigtigt ikke at have lager og produktbeskrivelser med hvis de ikke er ændret
  • Kør en import med kun en linje (produkt, videresendelse osv) først. Check at alt ser korrekt ud inden du kører med mange/resten.
  • Du skal importere med tomt ID for at oprette et produkt
  • Du skal importere med match på enten ID eller varenummer for at opdatere produkter (varenumre skal selvfølgelig være unikke)

Når dine data er klar, importerer du dem ind sådan her:

Import med billeder (produkter)

Du kan tilføje billeder til produkter ved først at angive navnet på billedet/billederne i kolonnen ‘Images’.

Hvis der er flere billeder til et produkt, så kan det adskilles med semikolon – f.eks.

Under opsætning af din import vælger du at sige ja til at der er billeder med i din import her (efter fil er overført og kolonner er matchet):

Overfør billederne til din import og klik nederst på ‘Valider og importer filen’.

Import med varianter (produkter)

Varianter (farve, størrelse osv) angives i kolonnen ‘Attributes’

Hvis du har en variant med Størrelse XL og Farve sort, så skrive det sådan her:

Størrelse = XL ; Farve = Sort

Hver variant angives på en række i filen.

Flere oprettes ved at have samme produkt titel i en import. Det er derfor vigtigt at der ikke er andre produkter med samme titel i den import.