Import og Eksport af data

Du kan bruge import og eksport af data til for eksempel at

• Udlæsning af ordrer for en periode til import i regnskabssystem
  • Få en liste over alle dine produkter
  • Ændre mange produkter hurtigere i et regneark
  • Oprette eller opdatere produkter ud fra data du får fra en leverandør

Mulighederne er mange og med to gode værktøjer til både import og eksport har vi gjort det nemmere at arbejde med dine data.

Eksport (udlæsning) af data

Data kan eksporteres til en såkaldt .csv fil (også kaldet komma-separeret fil) som vist i denne video:

Arbejde med data i Google Drev regneark

Når du skal ændre data eller vil bruge import til at oprette nye produkter, er det nemmeste at tage udgangspunkt i en fil med eksport af data.

Hvis du vil oprette nye produkter så start med en eksport af data, åben filen i dit regneark og slet alle linier bortset fra titlerne i første række. Du kan evt også lade nogle af de første linier blive stående så du har dem som eksempel og nemt kan kopiere felter som skal være det samme i alle produkter (for eksempel på moms). Disse ekstra linier kan du så slette lige inden du gemmer sidste gang og går i gang med importen.

I denne video er vist hvordan du arbejder med data i et regneark.

Vi anbefaler generelt at bruge Google Drev til at arbejde med data. Det er gratis og altid tilgængeligt via din browser.

Gem Google Drev ark til import i webshop

Import (indlæsning) af data

Når dine data er klar, importerer du dem ind sådan her:

Import med billeder

Import med billeder er ikke muligt i øjeblikket.

Arbejde med data i OpenOffice eller LibreOffice

Ved store datamængder kan det være aktuelt at bruge noget andet end Google Drev.

Disse 2 programmer er nævnt i de 2 videoer herunder er gratis programmer. De er dog ikke så nemme at bruge og kan erfaringsmæssigt oftere gemme data så de ikke er korrekt formateret til at blive importeret ind i webshoppen igen.

Import til OpenOffice eller LibreOffice

Frys øverste række i OpenOffice eller LibreOffice