Betaling med Apple Pay

Betaling uden at skulle have kortet op af lommen bliver stadig mere populært.

I Danmark er Apple Pay for de fleste et alternativ eller supplement til Mobile Pay. Til dine kunder udenfor danmark er det et alternativ til kortbetaling fordi Mobile Pay som bekendt ikke er en mulighed.

Forvent stigende omkostninger med Apple Pay

Med Apple Pay går transaktioner med VISA/Dankort igennem VISA-delen. Når samme kort bruges med Mobile Pay eller direkte, så er det på Dankort delen. Transaktionsgebyrer på Dankort er oftest markant lavere end samme ordrebeløb på VISA. Det er derfor aktuelt at tage dette med i overvejelserne om man vil tilbyde Apple Pay som betalingsmulighed.

Har du Quickpay modulet?

Apple Pay tilkobles som en indløser i Quickpay. Der skal du have Quickpay modulet til din webshop for at kunne tilkoble det – har du kortbetaling, så har du allerede Quickpay.

Kontakt os blot på support via chat, e-mail support@goldenplanet.dk eller telefon 70 20 95 94 hvis du ikke har Quickpay modulet endnu.

Du skal bruge indløsningaftale hos Clearhaus

Tilsvarende Mobile Pay, så er Apple Pay et mellemled til kortbetaling – det kort som kunden har tilknyttet. Det vil sige et visa eller mastercard.

Til denne forbindelse skal du have en indløsningsaftale med Clearhaus. Aftalen er gratis i både oprettelse og der er ingen månedlig pris for aftalen. Du betaler alene pr transaktion.

Du kan vælge at køre alle dine ikke-Dankort betalinger igennem Clearhaus eller alene til Apple pay betalinger. I de fleste tilfælde er Clearhaus billigere end Nets og som vi hører det altid bedre på kundeservice.

Det er nemt og hurtigt at ansøge samt tilføje Clearhaus via Quickpay manager

Login her via https://manage.quickpay.net/

Gå til Indstillinger og derunder Indløsere

Klik ind på Clearhaus

Udfyld ansøgning

Vi har i øvrigt sørget for at du får en rabat på transaktionsgebyrer hos Clearhaus, når du ansøger igennem Quickpay manager, som er tilknyttet en Golden Planet webshop :)

Når du har fået aftalen med Clearhaus, så gå til denne vejledning og se hvordan du prioriterer mellem Nets og Clearhaus.

Aktivere i Quickpay Mananger

Start med logge ind i Quickpay manager her

Under ‘Indstillinger’ (Settings) går til ind i ‘Indløsere’ (Acquirers).

Klik nu ind på Apple Pay

Her skal du blot aktivere den

Aktivere i webshop

Gå til betalingsmetoder

Klik nederst på ‘Tilføj ny’

Vælg ‘Apple Pay’ fra listen

og klik ‘Opret’.

Du kan eventuelt tilpasse titel, beskrivelse og hvem der skal have mulighed for Apple Pay.

Når du er færdig klik ‘Gem’ og du er færdig.

Du kan kun se det med en Apple enhed

Nu hvor du har set det op, vil du sikkert gerne lige se om det er i butikken.

For ikke at vise unødvendig valg til kunder på f.eks. en Android mobil, så vises Apple Pay når man går til kassen fra en Apple enhed. Du skal derfor finde en iPhone, iPad eller Mac computer frem for at teste det.

Håndtere betalinger

Betalinger via Apple Pay håndteres generelt som alle andre betalinger via Quickpay – som du kender det fra Mobile Pay, kortbetalinger m.v.

Det vil sige du kan hæve og tilbagebetale via webshop /admin samt se flere detaljer via Quickpay Manager.