Viabill – med eller uden pricetag

Med ViaBill kan du give dine kunder mulighed for at betale for produkterne over flere gange i stedet for hele beløbet med det samme.

Kunden får produkterne med det samme og betaler over tid til ViaBill. Du får beløbet udbetalt fra ViaBill jf. deres gældende aftale – pt. 14 dg. (maj 2017). Hvis kunden ikke betaler, er det en sag mellem kunden og ViaBill.

Det skal du bruge for at tilbyde Viabill

For at kunne tilbyde betaling med ViaBill skal du bruge det her:

1. Et betalingsgateway abonnement. Har du allerede kortbetaling med Dankort og kreditkort så er det på plads. Betalingsgateway kan bestilles her.
  2. En aftale med ViaBill.

Når ovenstående er på plads er du klar til at gå i gang med opsætningen.

Opsætning i webshop

Når du har fået en ViaBill aftale, modtager du en API nøgle, som skal sættes ind i din Quickpay betalingsgateway. Du kan læse her om hvordan du selv gør det, ellers kan du sende API nøglen til os, enten via mail eller chatten, så skal vi nok sætte den ind for dig.

Derefter skal du have ViaBill betalingsmodulet installeret i shoppen.

Du går til ‘Opsætning’ -> ‘Finans’ -> ‘Betalingsmetoder’ og vælger “Tilføj ny”. Vælg herefter ViaBill modulet og ‘Opret’.

I betalingsmodulet styrer du indstillingerne for ViaBill betalingsmodulet.

”Slå modulet til/fra” gør at du kan slå modulet fra midlertidigt, uden at miste indstillingerne

”Titel/Beskrivelse” kan du tilpasse efter behov eller bruge som de er

”Logo” Ved at klikke på ikonet, får du mulighed for at bruge dit eget logo i webshoppen

”Ordrestatus” som bliver tildelt efter modtagelse af ordre med denne metode

Indstillinger specifikt for dette modul:

Integration – læs her hvordan du skal opsætte Quickpay. Har du allerede fx. kortbetaling i din webshop, vil felterne være forudfyldt og du skal bare springe videre til næste punkt.

”Payment Window, Agreement Id”, “Merchant Id”, “Payment Window, API KEY”, “Privat Nøgle”, “API user, API Key”  er elementerne der skal opsættes via Quickpay manageren.

Betalingsgebyrer

”Betalingsgebyr procent” skal det koste en procentdel af ordretotalen at bruge ViaBill, skal det skrives her

”Betalingsgebyr fast beløb” skal det koste et fast beløb at bruge ViaBill, skal det skrives her

”Tillad automatisk videresendelse” – Send automatisk kunden videre til indtastning af kortoplysninger.

“Tillad kun kundetyper” – Er der en speciel kundetype der skal have lov til at bruge denne betalingsmetode, kan dette sættes her

“Tillad kun for kundegrupper” – Er der en speciel kundegruppe der skal have lov til at bruge denne betalingsmetode, kan dette angives her

“Tilladte lande” – Skal betalingsmetoden kun være tilladt for specielle lande, kan restriktionen sættes her.

“Maksimale ordretotal” bruges til at angive hvis denne betalingsmetode kun skal bruges ved ordrer der er mindre end det angive beløb. Det er efter aftale med ViaBill enten 2000, 10000 eller 20.000. Alt over 2000 kræver pricetags pga. lovkrav.

Nederst skal du så gemme dine indtastninger.

Nu er du så klar til at modtage betaling med ViaBill.

Husk eventuelt også at aktivere betalingslogoet på shoppen, så dine kunder kan se at du nu modtager ViaBill betalinger. Det findes under ‘Indhold og Layout’ -> ‘Betalingslogoer’

Tilføjelse af pricetag

Med ViaBill Pricetags kan kunderne se, allerede på selve produktet, hvad det vil koste månedligt at betale med ViaBill.

Det vil blive sat ind lige omkring prisen på produktsiderne. Det koster et engangsbeløb på 350,- DKK at få sat ViaBill Pricetags ind, da det kræver at en udvikler skal ind og tilføje det i koden på shoppen.

Ønsker du ViaBill Pricetags på din shop, skal du sende den scriptkode du modtager fra ViaBill til os, og vi vil sørge for at det bliver lagt ind.