Navneservice (DNS) opsætning og information

DNS (Domain Name System) er det på Internet der oversætter domænenavne til Internet Protocol Adresser (IP-adresser) fordi det er nemmere at huske google.dk end 212.112.128.10

Hvor har dit domænenavn DNS

Når du skal tilpasse DNS for dit domænenavn skal du bruge kontrolpanel hos den udbyder hvor du har det kørende. Hvis du er i tvivl hvor, så kan du indtaste dit domænenavn for eksempel her hos mxtoolbox.com

Indtast dit domænenavn og klik på knappen DNS lookup

Her i resultatet kan du navneserverne

Når der står som herover, har du DNS her hos Golden Planet. Se her lidt ned af siden hvordan du ændrer din DNS. Har du DNS et andet sted, så gå til den udbyders kontrolpanel. Du er også altid velkommen til at flytte din DNS hos os – det er gratis for alle domænenavn som du har en anden service på her hos os – for eksempel webshop eller e-mail service.

Her fulde oplysninger på Golden Planet navneservere:

• Beskrivelse
  • Primær Server
  • Sekundær Server
  • Værtsnavn
  • ns.gpserver.dk
  • ns2.gpserver.com
  • IP/Netadresse
  • 65.21.48.197
  • 195.201.149.111

Ændring af navneservice

Hvis du har domænenavne (som er registreret på vores navneservere) og vil ændre opsætning, så kan du gøre det via kundelogin.

Det kan f.eks. være aktuelt hvis du ønsker at bruge en mailservice hos Google/Gmail, Microsoft/Outlook eller andre og dermed har brug for at ændre det der hedder MX-record.

1. Gå til siden for kunde login her (åbner i ny fane)
  2. Log ind med brugernavn og adgangskode (brug evt. glemt adgangskode)
  3. Vælg det aktuelle domænenavn fra listen
  4. Klik ind på funktionen ‘DNS’
  5. Foretag de ønskede ændringer og klik på knappen ‘Opdatér DNS’ nederst

Bemærk at hvis ønsker at der skal være kort tid mellem ændringerne træder i kraft på Internet, så skal du sørge for at  TTL øverst står til ‘600 (10 minutter)’ mindst 1 time inden du laver ændringerne.

Oprette/tilkøbe navneservice

Hvis du har en aktiv service kørende som f.eks. webshop, hjemmeside og e-mail-service hos os, så er navneservice altid inkluderet og du kan ændre den som beskrevet herover.

Skal du have ekstra domænenavne som alene skal peges ind på en eksisterende service – som f.eks. domænenavn med og uden bindestreg – så skal du have det koblet på med navneservice. Se desuden vejledningen ‘Sådan laver du et pege-på domæne’.

Du kan enten:

1. Registere et nyt domænenavn og tilkøbe navneservice (DNS Planet). Start fra denne side om domæneregistrering
  2. Flytte et domænenavn og tilkøbe navneservice (DNS Planet). Det kan du gøre ved at kontakte os