Diskforbrug mail

Det kan være en god idé en gang imellem at tjekke, hvor stort diskforbrug du har, og om du eventuel skal have nedbragt dit forbrug. Det kan også ske, at du modtager en mail fra os om at du nærmer dig grænsen for dit forbrug.

Kunde-login/PlanetController

Kunde-login/PlanetControlleren er her, hvor du kan administrere dine services. Du får adgang til den, ved at gå ind på kunde login her

Du kan også altid finde et link til kunde-login allernederst på samtlige sider på vores webside.

Når du er logget ind der, så finder du oppe til højre din webshop installation og trykker på admin ikonet.

support-ftp-pclogin-2

Derefter finder du det ikon der hedder ‘Forbrug’. Her skal du ind for, at se både dit web diskplads forbrug, samt dit mail diskplads forbrug. 2016-03-04_1102

Tjek dit forbrug

Når du kommer ind på dit forbrug, kan du se, hvor meget diskplads du bruger.

For at se forbruget LIGE NU, er det vigtigt, at du trykker på knappen ‘Opdatér diskforbrug’, da vi visuelt kun opdaterer statistikken 1 gang i døgnet.

Har du foreksempel slettet nogle mails, så vil du ikke kunne se det faktiske diskforbrug, før du trykker på knappen.

Sådan nedbringer du dit forbrug

Sendte mails, spam (uønsket mail) samt papirkurven er ofte de store syndere, hvor der gemmer sig en stor mængde mails som man ikke lige ser. Disse mapper kan med fordel tømmes regelmæssigt.

Hvilke mailkonti?

Hvis du har flere mailkonti, kan det store diskforbrug skyldes, at du har en eller flere mailkonti, som du måske ikke har tømt i længere tid – eller at du får videresendt dine mails, men at de ikke bliver slettet på serveren når de videresendes, og de derfor bare ligger og fylder.2016-03-10_1457

Når du logger ind via PlanetControlleren og finder E-mail opsætning – det var herinde du engang i tidernes morgen oprettede dine mailkonti – og herinde kan du få et overblik over alle dine mailkonti: Hvilke mailadresser der er oprettet, hvor meget de fylder samt hvortil de eventuelt videresender.

Slet mails

Ofte kan der ligger og gemme sig mails i Spam, Sendt post og Papirkurven. Da de mails er læst, vil de ikke være markerede med et tal, det vil sige at det kan være svært at se, at der rent faktisk ligger mails deri. Det kan også være en fordel at gennemgå Indbakken og slette gamle mails som ikke længere er relevante. 2016-03-10_1511

Du sletter mails ved at vælge dem og trykke på 2016-03-10_1518herefter vil de, hvis de befinder sig i en almindelig mappe, flytte sig til Papirkurven. Derefter er det så vigtigt, at huske at tømme papirkurven.

Tøm papirkurven automatisk

Vil du ikke huske at tømme papirkurven, kan du få webmailen til at gøre det automatisk når du logger af.

Det gøres ved at gå i ‘Indstillinger’ – som findes øverst i højre hjørne – og derefter vælge ‘Serverindstillinger’ og under ‘Vedligeholdelse’ afkrydse at Papirkurven skal tømmes ved log ud. Husk at trykke ‘Gem’.