Thunderbird som e-mail-program

Vi anbefaler generelt at bruge webmail til at læse og skrive e-mails. Dermed har du altid adgang til dine e-mail, fra en hvilken som helst computer, tablet eller mobiltelefon.

Hvis du ønsker at bruge et e-mail-program på din Windows, Mac eller Linux computer så er Thunderbird et gratis program med mange gode funktioner.

Du kan læse mere om programmet her: http://www.mozilla.org/da/thunderbird/features/

Og hente det gratis til installation på din computer via download-knappen her: http://www.mozilla.org/da/thunderbird/

Opsætning af Thunderbird

Hvis det er første gang du starter Thunderbird, vil du komme direkte til nedenstående vindue.
Har du allerede brugt Thunderbird før, skal du trykke på ‘Mail’ på forsiden for at komme videre.

Når du skal konfigurere din mail til at virke i Thunderbird, skal du vælge ‘Spring over og benyt min eksisterende mailadresse’.

Derefter åbnes boksen med ‘Opret mailkonto’. Her indtaster du dit navn, din mailadresse (xx@ditdomænenavn.dk) og din adgangskode – og klikker ‘Fortsæt’.

Thunderbird vil så tænke lidt, og derefter vise dig de indstillinger den har fundet. Når den begynder at tænke vil der komme en knap frem med ‘Manuel konfiguration’ i bunden. Den trykker du på. Det vil stoppe den automatiske konfiguration, og lade dig konfigurere den manuelt i stedet.

thunder7

I den manuelle konfiguration, skal du indtaste følgende:

Indgående
Servertype: IMAP
Server-adresse: mail.gpserver.com
Port: 993
SSL: SSL/TLS
Godkendelse: Find automatisk

Udgående
Server-adresse: mail.gpserver.com
Port: 465
SSL: SSL/TLS
Godkendelse: Find automatisk

Brugernavn – indgående/udgående:  din mailadresse (xx@ditdomænenavn.dk)

Klik derefter på knappen ‘Afprøv konfigurationen’ for at se om det virker, og derefter kan du trykke på ‘Opret konto’.

Herefter er du klar til at modtage og sende mails fra din emailadresse via Thunderbird.