GLS Interline daglig drift

Når du har sat dine GLS leveringsmetoder op, så skal du til at ekspedere dine ordrer.

GLS Interline .csv fil

For at eksportere ordrer skal du gå til ‘Salg’ -> ‘Ordrer’. Har du mange ordrer der skal eksporteres, er det en god idé at filtrere visningen af ordrerne ved at vælge knappen “GLS eksport”. Dette laver automatisk en filtrering på alle order der ikke er annulleret, endnu ikke er eksporteret og har GLS pakkeshop levering som leveringsmetode. Du kan tilføje dine andre GLS leveringsmetoder, ved først at fjerne filteret der hedder ‘GLS pakkeshop’ og derefter vælge ‘Tilføj filter’ -> “Leveringsmetode” -> Vælge de leveringsmetoder der skal bruges, fx. GLS privat levering og GLS pakkeshop.

Når listen indeholder de ordrer du vil eksportere, kan du vælge enkelte ordrer ved at sætte flueben og bagefter vælge i dropdown menuen ‘De X markerede ordre skal: GLS eksport til fil’. Hvis du vil eksportere alle filtrerede ordrer, skal du ikke sætte flueben og blot vælge ‘Med alle filtrerede ordre: GLS eksport til fil’. Bagefter klik på ‘Gem ændringer’.

Efter du har eksporteret ordrerne bliver der vist et link til den eksporterede fil, som du kan åbne med programmet Interline (Silent Mode) fra GLS, hvor du kan danne labels.

GLS Interline/Silent Mode

Når .csv filen er dannet vil den automatisk blive overført til GLS Interline via Silent Mode, og vil printe labels ud på de ordrer der var i filen.

For at dette kan lade sig gøre, skal Interline/Silent Mode være korrekt opsat.

Når du åbner GLS Interline programmet, som er installeret på din windows pc, så vil Silent Mode gemme sig nederst i højre hjørne og kan fremkaldes ved et klik.

Herinde vælges fanen ‘Indstillinger’, hvor du skal sætte op hvordan Silent Mode skal fungere.

Filnavn: Her taster du navnet på filen Silent Mode skal finde. Her finder den filer med endelsen .csv som er det vores filer ender på.

Services: Hvis du f.eks. afkrydser Default Mail advisering, så vil alle pakker, som kommer igennem Silent Mode, blive sat til at sende en mail til modtageren, når pakken er ankommet hos GLS. Vær opmærksom på at du ikke spammer dine kunder med emails hvis du også sender mails via din Golden Planet webshop.

Bibliotek: Navnet på mappen, hvor Silent Mode kigger efter filen. Her kigger Silent Mode i mappen C:\GLSTemp

Timer Interval: Hvor ofte skal Silent Mode kigge efter filen. Her kigger den hvert 5. sekund.

Printere: Som standard bruger Silent Mode den printer, som er valgt i InterLine

Vær opmærksom på, at bruges der FULL Silent Mode, så vil der blive printet labels med det samme at GLS Interline/Silent Mode har fundet den eksporterede fil i mappen. Så du skal huske at redigere eventuelle ordrer med fejl i fx. adresser inden de eksporteres til GLS.

Rediger en ordre

Du skal være opmærksom på at GLS har begrænsninger på vægt og lande de leverer til. Men du har mulighed for at ændre leverings info på en ordre.

Eksempel: Du modtager en ordre med en leveringsadresse som GLS ikke leverer til. Du kontakter kunden og han oplyser en alternativ leveringsadresse i et land som GLS leverer til. Så kan du gå til ‘Salg’ -> ‘Ordrer’, rediger ordren og over leveringsadresse klikke på ‘Rediger’.

Det samme gælder for vægt. Ved ordre detaljer vælger du ‘Vis vægt’ og kan nu redigere vægten pr. produkt på ordren.