Informationssider
Du kan her oprette sider med oplysninger du ønsker at fortælle dine kunder om. Det er for eksempel også her dine handelsbetingelser og vilkår redigeres.
Oprettelse af nye sider
Du finder informationssiderne under ‘Indhold og Layout’ -> ‘Informationssider’ – og herinde vælger du så ‘Tilføj ny Side’.
Når du kommer ind på en ny side, har du øverst to faner “Generelt” og “SEO”. Denne side vil fortælle om fanen ‘Generelt’. Vil du vide mere om ‘SEO’, kan du finde hjælp i vores SEO-skole.
Nederst i denne vejledning er der dog en kort beskrivelse af et enkelt punkt på SEO-fanen.
Aktiver side
For at informationssiden bliver offentliggjort skal den aktiveres. Du kan med fordel holde den in-aktiv mens du skriver og opretter siden og så først aktivere den når du er færdig og tilfreds.
Titel
Dette er overskriften på din informationsside. Det er den der skal give kunden lyst til at læse hvad siden omhandler. Sørg for at gøre den forståelig, tydelig og interessant.
Sortering
Hvis du har flere forskellige informationsside, i hvilken rækkefølge skal de så vises? Her kan der sættes sortering ind. Den med det højeste tal, sorteres først.
Webadresse/link
Har du for eksempel en blog på en anden side, som du gerne vil linke til. Så vil kunden blive ført over på den side ved tryk på den titel du har angivet. Husk at det skal være den fulde sti der skal skrives, det vil sige, at der startes med: http:// eller https://
Beskrivelse
Her skriver du den tekst der skal stå på din informationsside. Vil du vide mere om, hvordan du kan formatere din tekst og sætte billeder ind, så kan du her læse om editoren.
Gem din side
Når du er færdig med at skrive, så kan du gemme ved at trykke ‘Gem’. Husk at siden kun vises, hvis den er aktiveret.
Placering af informationssider
Det er ikke nok at du skriver gode indholdssider, de skal også vises for dine kunder. Via Layout værktøjet kan du placere dine indholdssider, hvor du synes, at det giver mest mening for dine kunder.
Først og fremmest skal du ind i Layout værktøjet, det gør du ved enten at trykke på ‘Design’ helt oppe i toppen, og derefter vælge ‘Layout værktøj’ eller vælge ‘Indhold og layout’ og derefter vælge ‘Layout værktøj’.
Når du er inde i Layout værktøjet har du til venstre en masse forskellige muligheder. Under ‘Elementer’ finder du den kasse der hedder “Informationssider links”. Denne kan du ved hjælp af træk-og-slip, flytte ind på dine sider.
I de fleste standard layouts, forefindes informationssider links allerede nederst til venstre i footeren. Så kan du nøjes med at redigere dem og behøver ikke flytte på dem.
Ellers så forefindes links til informationssider normalt enten omkring navigationen i toppen (headeren) eller i bunden (footeren). Men du kan selvfølgelig også vælge at indsætte dem andre steder.
Toppen og bunden er for det meste ens på de fleste sider, vil du indsætte informationsside links der, skal du vælge ‘Forside’ i øverste venstre hjørne og derefter trække teksten ‘Informationssider links’ ind på den ønskede plads.
Når du har fået dem placeret, så skal de redigeres, så de viser præcis de sider som du ønsker. Du redigerer dem ved at trykke på det lille tandhjul.
Når du har trykket på tandhjulet, har du mulighed for at tilpasse hvilke sider du vil have vist. Hvis du vil have nogle bestemte vist, så afkrydser du dem. Afkrydses ingen, så vises alle aktive informationssider.
Du har også mulighed for at skjule området på mobiltelefoner, således at hvis du har mange links, så kan det forstyrre oplevelsen på en lille skærm, så kan du vælge at de ikke skal vises.
Har du valgt at lægge dine informationssider oppe i top menuen, vil du have muligheden for kun at vise 1. og 2. niveau af menuen.
Her kan du også justere teksten. Skal den stå højrestillet, venstrestillet eller centreret. Det mest brugervenlige er for det meste at have det venstrestillet.
Har du kendskab til CSS, så kan du tilføje kode i den nederste felt, hvis du har brug for det. Men har du ingen anelse om hvad det er, så lad feltet stå som det er.
Derefter trykker du ‘Gem ændringer’, og vinduet lukkes. MEN for at ændringerne træder i kraft ude på selve siden, skal du huske at trykke ‘Gem’ aller øverst oppe.
Kategorisider som informationssider
Det kan ske, at du ønsker at få en informationsside vist i din menu. Side om side med dine kategorier med produkter. Det er ikke muligt at placere en almindelig informationsside i menuen, men der er en måde at gøre det på alligevel.
Det kan gøres ved at oprette en kategori, udfylde titel og beskrivelse og sortere den i menuen hvor du måtte ønske den skal være. Sålænge kategorien ikke indeholder nogen varer, fungerer den som en helt almindelig tekstside.
Du går til ‘Produktkatalog’ -> ‘Kategorier og produkter’. Her vælger du enten ‘Tilføj’ i toppen og derefter ‘Kategori’ eller trykker på ‘+ Tilføj kategori’ i træstrukturen til venstre.
Under fanen ‘Generelt’ vælger du under hvilken kategori du ønsker den lagt. Derefter giver du den en sigende titel. ‘Produktliste’ har ingen funktion så længe der ikke er produkter i kategorien.
“Vis denne kategori med aktive produkter og under-kategorier” skal være afkrydset, for at den bliver vist i menuen.
I beskrivelsen skriver du så den tekst du ønsker dine kunder skal se. Hvordan du indsætter billeder, links og andre ting, kan du se på siden omhandlende editoren.
Det er meget vigtigt, at du IKKE tilknytter nogle produkter til denne kategori, da den ellers vil holde op med at fungere som informationsside.
Bestem selv webadressen
Når du har lavet en informations side – med en lang titel, så er den ikke nem at huske – hverken for dig eller for dine kunder.
Har du en side titel der fx. hedder “Sådan finder du din tøjstørrelse hos mintøjshop.dk” vil url’en se sådan ud:
Men du kan selv bestemme hvad den skal hedde, så den både bliver kortere og noget nemmere at huske – fx. :
Det gør du via ‘SEO’-fanen, og skriver derefter titlen i ‘Brugerdefineret sti’.