E-conomic skift til REST API

VIGTIGT! E-cononic lukker for den nuværende 22. december. Uden skift af API vil din integration ikke fungere efter den dato.

Hvorfor?

E-conomic har valgt at lukke for det såkaldte SOAP API som de har haft siden “tidernes morgen”.

De har nyligt meldt deres REST API færdig til brug for ordrer m.v. Derfor skal man nu skifte til det nye API. Det har vi lavet en opdatering til – du skal blot følge guiden herunder.

Det er vigtigt at følge guiden præcist – der er ikke noget “sådan cirka” i det her ;)

Hvis du har lagermodul hos e-conomic

E-conomic har valgt at nedlægge deres lagermodul med udgangen af 2023.

OG for at skifte til det nye Rest API må man ikke have lagermodulet kørende.

Derfor skal du først fjerne lagermodulet fra din e-conomic for at kunne skifte API metode som vist i næste punkt.

Hvis du indlæser kostpriser fra e-conomic til webshop, så bør du slå det fra inden du går i gang. Det går du ved at gå til opsætning af e-conomic integration i din webshop

Slå indlæsning af kostpriser og lager fra

Rul ned i bunden af siden og tryk på “Gem”.

Hvis du får fejl på varenumre eller andet som ikke er udfyldt, så se eventuelt den generelle vejledning til e-conomic integration her.

Du finder e-conomic vejledning til at fjerne lagermodul her

Når du har fjernet lagermodulet i e-conomic, så gå tilbage til redigering af din e-conomic integration i webshop. Her skal du nu slå lagermodulet fra også

Igen tryk på ‘Gem’ i bunden af siden.

Vi er i øvrigt i gang med at lave en opdatering til nemt at kunne få en samlet beregning af din lagerværdi i webshop. Vi laver også en mulighed for at få genberegnet ny gennemsnitlig kostpris når nye varer tilføjes i webshop. Hvis det rækker til dit lagerbehov, så kan det måske være et alternativ til at gå i gang med Rackbeat eller andet som e-conomic foreslår.

Sådan skifter du fra SOAP til REST

Gå til opsætning af e-conomic integration

Klik ind på ‘Rediger’ af opsætningen

Skift til en af de to metoder for REST API

Du kan vælge at overfører ordrer – som du måske gør nu – eller skifte til at ordrer oprettet som faktura i e-conomic. Det nemmeste vil nok være her i første omgang at fortsætte med at overføre ordrer, og så eventuelt når du er klar til det, kigge på at skifte til at ordren oprettes med det samme som faktura i e-conomic.

Rul ned i bunden af siden og klik Gem

Hvis du får fejl på varenumre eller andet som ikke er udfyldt, så se eventuelt den generelle vejledning til e-conomic integration her.

Når alt er gemt OK, kommer du tilbage til listen med e-conomic integration som den eneste.

Gå ind i redigering af e-conomic integrationen igen.

Rul igen ned i bunden af siden. Denne gang klikker du på ‘Importer Economic data’

Hvis det er gået som det skulle, får du nu denne meddelelse i toppen

Rul igen ned i bunden af siden og klik Gem

Hvis du får fejl på felter, så skal de rettes og så gemmes igen. Når alt er OK, kommer du tilbage til oversigten med denne meddelelse

Det skulle være det. Tjek selvfølgelig at ordrer eller fakturaer går over i e-conomic som forventet.

Hvis du får fejl efter skift til REST: Skift tilbage til SOAP og tag kontakt til os.

Skulle du få fejlmeldinger på din integration, så skift tilbage til SOAP API (forudsat at du har gjort det før e-conomic lukker det ned 31.12.2023). Det gøres på samme måde som vist herover for skift fra SOAP til REST – blot omvendt.

Derefter send fejlmelding til os og gerne i hvilken situation du får fejlen. Så vil vi hjælpe dig med at finde årsagen og få dig skiftet til REST API.

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål eller løber ind i udfordringer med skiftet, så er du selvfølgelig som altid velkommen til at kontakte os. Er dit spørgsmål mere på opsætning af e-conomic, så er det deres support du skal have kontakt til.