Ordre info

Det er ofte en god idé at give kunderne besked om hvilken status deres ordre har. Via ordre info skabelonerne, kan der oprettes en mail, der kan sendes til kunderne når ordren skifter status.

Denne ordre info kan også bruges til at give kunden besked om forsendelses tracking, således at kunden kan slå op hvor pakken med ordren befinder sig.

Ordre info skabeloner

Du finder listen under ‘Salg’ -> ‘Ordre info skabeloner’.

Der er oprettet 3 forskellige ordre info mail skabeloner som standard, disse burde være okay til at starte på, men det kan ske, efterhånden som du kommer igang med din shop, at du får brug for flere. De er navngivet på engelsk, og det kan være en fordel at ændre titlen på dem, så du ved hvad de indeholder.

Question” – Kan bruges hvis der er et spørgsmål til kunden

Status changed” – En generel oplysning til kunden, om at ordren nu har ændret status

Tracking number changed” – Afsendelse af tracking nr. til kunden.

Opret/Rediger ordre info

Ved tryk i højre side på ‘Rediger’, er det muligt at ændre teksten i den email som sendes til kunden.

En ny e-mail skabelon oprettes ved at trykke på ‘Tilføj ny Ordre info skabelon’ i bunden.

Når man opretter en ny skabelon, skal den først navngives. Giv den en titel, som beskriver hvad den skal bruges til. Fx. “Klar til afhentning”

Afkrydsningsfeltet “Mest brugte” giver mest mening at være tildelt den mail skabelon der oftest sendes til en kunden. Kun 1 af samtlige ordre info skabeloner skal være afkrydset.

Skal der sendes en kopi til en skjult modtager, kan der angives en mailadresse i feltet “Email BCC (kopi til skjult modtager)”. Kunden vil ikke kunne se at der er sendt en kopi til en anden.

Herefter skal der skrives en tekst i emnefeltet – det er dette felt kunden ser som overskift i sin mail indbakke. Det kan fx. være “Din ordre er klar til afhentning”.

Email besked, er selve den tekst som kunden ser i mailen.

Nederst findes nogle system felter som kan indsættes i teksten. Ud for hver systemfelt, er det beskrevet hvad den indeholder.

Du kan fx. skrive:

Kære %CUSTOMER_NAME%

Tak for din ordre. Din ordre %ORDER_NO% er pakket og er klar til, at du kan komme og afhente den.

Med venlig hilsen %STORE_NAME%

Husk at trykke Gem når du er tilfreds. Herefter er mail skabelonen gemt, og klar til brug.

Send ordre info til kunden

Når du har oprettet nogle email skabeloner, skal de selvfølgelig også sendes til kunden.

Under ‘Opsætning’ -> ‘Generelle indstillinger’ kan “Send ordre-besked” aktiveres. På denne måde sendes der en mail til kunden (den som er angivet som standard), hver gang ordrens status opdateres.

Derudover kan det gøres inde på selve ordren, nederst. I forbindelse med ændring af Ordre status, kan ‘Giv kunden besked’ afkrydses – og der kan skabelonen der skal bruges også vælges. Samtidig er det her muligt at ændre i selve teksten på mailen der skal sendes, hvis der fx. er noget der skal tilføjes til den ene mail.