Mængderabat

En måde at tiltrække kunder til din butik, kan være ved hjælp af mængderabat og samtidig kan en mængderabat bruges til, at holde din pris konkurrencedygtig i forhold til konkurrenterne.

Vil du give kunderne mulighed for at få 20% rabat hvis de køber 2 styk af et bestemt produkt, eller vil du give dem 100 kr. i rabat hvis de køber for 700 kr.? Så kan du gøre det med mængderabat.

Det er muligt at udelukke varer der allerede har en anden rabatform tilknyttet, således at kunden ikke opnår dobbelt rabat.

Mængderabat kan oprettes både på et enkelt produkt eller på tværs af forskellige produkter.

Oprettelse af mængderabat på tværs af produkter

For at oprette en mængderabat der omhandler flere forskellige produkter, skal du gå til ‘Rabatter’ -> ‘Mængderabat’ i administrationen.

Herinde trykker du på ‘Tilføj ny mængderabat’.

Rabatter

Hvilken rabat skal kunden opnå. Det kan enten være et procenttal eller et fast beløb.
Tryk på ‘Tilføj’ og angiv rabatten (fx. 20% el. 100), og om det skal være ved køb af et bestemt beløb (fx. 500) eller om den skal virke ved antal (fx. 2).
Tryk ‘Udført’ når du er tilfreds. Ønsker du at tilføje flere rabatter – fx. 30% ved køb af 5 stk. af et produkt – så kan du trykke på ‘Tilføj’ igen, og oprette endnu en.

Hvis en kunde kan kvalificere sig til flere rabatter

Hvis du giver 100 kr rabat ved køb af 3 par bukser og 150 kr rabat ved køb af 2 t-shirst, så skal du beslutte om kunden skal have begge mængderabatter eller en af dem.

Skal det være en af dem, så skal du give den foretrukne den højeste værdi i sortering:

Skal kunden have fornøjelsen af begge rabatter, så skal du på alle de aktuelle mængderabatter gå til fanen ‘Øvrige indstillinger’ og aktivere denne mulighed:

Oprettelse af mængderabat på et produkt

For at oprette en mængderabat på et enkelt produkt, skal du gå til ‘Produktkatalog’ -> ‘Kategorier og produkter’ i administrationen, og redigere det aktuelle produkt.

Herinde trykker du på fanen ‘Priser’.

Du kan nu angive antallet og rabat prisen, delt op i niveauer. For hvert nyt niveau trykkes på ‘Tilføj ny række’.

Skabeloner til samme mængderabat

Vi tager her automatisering af priser et skridt videre.

Når du har mange produkter hvor man får for eksempel 10% rabat ved køb af 5 stk og 15% ved af køb af 10 eller flere – så behøver du ikke længere at redigere hver eneste produkt og feltet mængderabat sådan her:

Du kan nu i stedet for lave en skabelon. Det kunne være “Flerstykpriser elpærer” – og så kan alle produkter i kategorien få de mængderabatter sat på. Beslutter du så at der skal købes 4 i stedet for 5 styk for at få de 10% rabat, så kan du rettet det ét sted på cirka 10 sekunder.

Du kan både vælge skabelonen på de enkelte produkter som her på fanen priser

Skabelonen kan give en rabat i fast beløb eller som her i en procent – dermed opdateres priser på flere styks automatisk når du ændrer prisen på et styk:

Vi har også lavet en funktion til at sætte en skabelon på mange, som du finder via menuen i din shop admin