Rabatkuponer

Vil du gerne give nogle kunder en rabat på f.eks. 10%, eller skal en gruppe på 20 personer have lov til at købe fra en bestemt kategori med en rabat på -20%? Så er det en god idé at bruge rabatkuponer.

Ved at bruge rabatkuponer kan du give en rabat til både enkeltpersoner og til større grupper, helt enkelt. De får en kode som de skal taste ind når de går til kassen, og så vil rabatten blive trukket fra deres køb.

En kupon er nem at anvende for kunderne, og kan blive distribueret på mange forskellige måder, både fysisk og online. Skriv den på de flyers/løbesedler du uddeler til messer, på dine bannerreklamer på webshoppen eller i din nyhedsmail – Det kan være lige dét, der gør forskellen.

Det er også muligt, at oprette kuponen så den for eksempel kun gælder ved bestemte fragt-metoder eller på bestemte produktkategorier.

Lav fx. en kupon kode der hedder “SomBuk17”, der giver 20% rabat på alle sommerbukser i kategorien Herrebukser – og lad den gælde for fragtmetoden pakkeboks.
Koden er ikke nem at gætte, rabatten er forholdsvis stor og den gælder kun en enkelt kategori, så det vil ikke have indflydelse på hele din shop – derudover er det kun den ‘billige’ fragt-metode der kan bruges, når rabatkuponen tastes ind.

Oprettelse af rabatkuponer

For at oprette en rabatkupon, skal du gå til ‘Rabatter’ -> ‘Kuponer’ i administrationen.

OBS. Vær opmærksom på, at rabatkuponer kun er mulige at bruge, hvis du har en PRO version.

Herinde trykker du på ‘Tilføj ny kupon’.

Generelt:

Her angives titel og evt. start/slut datoer. Hvis du angiver datoer, så gælder det fra midnat startdato til midnat slutdato (og den dag inklusiv).

Hvem kan benytte denne mulighed:

Skal det kun være tilladt for visse kundetyper eller kundegrupper at bruge denne kupon, eller skal den kun gælde visse fragt-metoder eller produkter/kategorier, så angives det også her. Her angives også hvis produkter med anden form for rabat skal udelades.

Øvrige indstillinger:

Kode – Her skriver du den kode som kunden skal skrive for at indløse kuponen. Gør gerne koden lidt speciel, så kunderne ikke bare gætter sig frem og derved opnår en rabat, der ikke var tiltænkt dem.
OBS! Der er forskel på store og små bogstaver.

Angiv rabatten i procent eller beløb, og angiv eventuelt hvor mange gange kuponen kan bruges. Nederst vises hvor mange gange den er indløst.

Eksempel på en kupon med koden Halloween1452, der give 10% rabat til de første 200 der bruger den – og den kan kun bruges 1 gang per kunde:

Indfrielse/indløsning af rabatkuponer

Er der mindst 1 aktiv rabatkupon i webshoppen, så vil kunden blive præsenteret for et felt, hvori det er muligt at taste en kode, når de kommer til kassen.

Her skal kunden så taste den pågældende kode, og derefter trykke på ‘Indløs kupon/gavekort’-knappen.

Er kuponen ikke gyldig, vil kunden få en besked om dette.

Er kuponen gyldig, vil kunden kunne se navnet på rabatten, samt selve koden der er brugt – og vil kunne se at rabatten fratrækkes prisen.

! Bemærk at der kun kan anvendes en rabatkupon per ordre !

Herefter skal kunden bare færdiggøre købet.

Ekstra nøgleord: rabatkoder