Mange produkter på tilbud

At reducere prisen på et enkelt produkt er normalt en temmelig let opgave, bare log ind i administrationen, find produktet og opret en rabatpris. Men at reducere priserne på tusindvis af produkter i løbet af en salgssæson og opretholde forskellige rabatter på tværs af forskellige produktgrupper, kan dog godt være et stort arbejde.

Har du et ønske om at en hel kategori skal sættes på tilbud fx. børnetøj, eller for eksempel at du gerne vil have alle bukser af mærket ‘Lewis’ på tilbud, så er der en nem måde at gøre det på. Uden at skulle ind på hver enkelt produkt og redigere tilbudsprisen, kan man sætte en kategori eller mærke på tilbud.

Tips til Black Friday og andre kampagner

Aktivering af tilbud har en forsinkelse

Funktionen der sætter mange produkter på tilbud er en process der løbende kører og aktiverer/de-aktiverer priser. En webshop skal i sagens natur helst køre døgnet rundt, og for ikke at overbelaste serverene for nogen, så sker denne process i en kø indtil alle er opdateret. Derfor vil en prisændring der er sat til en bestemt dato ikke ske præcis kl. 00.00 for alle produkter. Hvor hurtigt det sker, afhænger af hvor mange der webshops på denne samme server der har bestilt ændring af priser, så at sige.

Du kan derfor til f.eks. Black Friday med fordel aktivere dine tilbud manuelt i god tid før kl. 00.00.

Sådan gemmer du tilbudspriser for at gå tilbage til dem

Hvis du før en kampagne starter har nogle produkter på tilbud som de skal tilbage til efter endt kampagne, så er den nemmeste løsning at lave en eksport af produkterne før en kampagne starter, og læse den ind når kampagnen er slut. Mere om dette i slutningen af denne guide.

Sæt tilbudspris på produkter

Du finder funktionen under ‘Produktkatalog’ -> ‘Mange produkter på tilbud’ – og herinde kan du så vælge om du vil tilføje eller fjerne tilbudspriser.

Hvilken tilbudspris ønsker du?

Her vælger du hvilken slags tilbudspris du vil have. Skal alle de valgte produkter koste 49kr., så vælges ‘Ny fast tilbudspris’ – vær opmærksom på, at denne pris gælder for samtlige valgte produkter. Skal alle produkter have en procentvis tilbudspris, så skal der vælges ‘Tilbud der er procent lavere end normalpris’ – her skrives prisen som et helt tal, dvs. der skal ikke minus foran. Skal kunden have alle produkter 50kr. billigere, så skal der vælges ‘Tilbud der er et fast beløb lavere end normalpris’.

Aktivere nye tilbudspriser

Når de er aktiveret, træder de nye indstillinger i kræft. Er start datoen sat til et andet tidspunkt end nu, vil du ikke kunne se priserne før de træder i kraft. Når tilbuddet ophører, vil samtlige tilbudspriser der har været på de pågældende kategorier, også de der evt. ikke var omfattet af ‘mange produkter på tilbud’-tilbuddet, blive sat tilbage til normalpriserne.

Fjern tilbudspris på produkter

Når tilbuddet ikke længere skal gælde, kan det være lige så stort et arbejde at skulle fjerne tilbudspriserne fra samtlige produkter igen. Derfor er der indstillingen til at fjerne tilbudspriserne.

Der vælges igen om tilbudsprisen skal fjernes fra mærker eller fra produktkategorier. Det vil være hele kategorien, dvs. alle produkter der er placeret i den kategori, der vil blive frataget alle de (forskellige) tilbudspriser de måtte have.

Gem tilbudspriser for at gå tilbage til dem

I funktionen ‘Mange produkter på tilbud’ kan du fjerne tilbudspris på mange produkter, hvorefter de går tilbage til standard-prisen.

Hvis du i stedet ønsker at gå tilbage til en tilbudspris – som de var før en kampagne – så kan du gøre det sådan her:

Inden du sætter mange produkter på tilbud, så gå til funktionen ‘Eksportere til fil’ under menupunktet ‘Værktøj’.

Lav en eksport af produkter med indstilling ‘Full’

Når eksporten er færdig, hent og gem filen (den gemmes kun i begrænset tid på serveren).

For at gå tilbage til priserne i din eksport, går du ind i funktionen ‘Importere til fil’ under menupunktet ‘Værktøj’.

VIGTIGT: For ikke at overskrive lagertal og andet som måtte være ændret også i mellemtiden, er det vigtigt at din import kun bruger felterne ID og priser (price, special price, special start, special end).

Du kan læse mere om eksport/import i denne vejledning.