Diskforbrug web(shop)

Det kan være en god idé en gang imellem at tjekke, hvor stort diskforbrug du har, og om du eventuel skal have nedbragt dit forbrug.

Kunde-login/PlanetController

Kunde-login/PlanetControlleren er her, hvor du kan administrere dine services. Du får adgang til den, ved at gå ind på kunde login her

Du kan også altid finde et link til kunde-login allernederst på samtlige sider på vores webside.

Når du er logget ind, finder du det ikon der hedder ‘Forbrug’. Her skal du ind for, at se både dit web diskplads forbrug, samt dit mail diskplads forbrug. 2016-03-04_1102

Tjek dit forbrug

Når du kommer ind på dit forbrug, kan du se, hvor meget diskplads du bruger.

For at se forbruget LIGE NU, er det vigtigt, at du trykker på knappen ‘Opdatér diskforbrug’, da vi visuelt kun opdaterer statistikken 1 gang i døgnet.

Har du foreksempel slettet nogle filer eller billeder, så vil du ikke kunne se det faktiske diskforbrug, før du trykker på knappen.

Sådan nedbringer du dit forbrug

Hvordan nedbringer du så dit diskforbrug? Jo, der er flere ting som ‘fylder’, og som med fordel kan slettes.

Det er oftest billeder og videoer der er de store syndere. Derfor er det en god idé, at fjerne billeder på produkter der er deaktiverede, eller helt slette produkterne, hvis de ikke kommer i sortiment igen. Du kan have billeder af varianter, der ikke længere sælges, eller er udgået, disse kan selvfølgelig også fjernes.

Der kan også ligge billeder på informationssider eller nogle som er lagt ind via text-editoren, som du ikke længere bruger.

Slet billeder på varer

Har du en webshop med mange produkter, så har du sikkert også nogle produkter der er deaktiveret. Det kan være produkter der ikke er på lager i øjeblikket, sæsonprodukter eller produkter som du bare ikke længere sælger. 2016-03-07_1023

På disse produkter kan der ligge billeder, og de vil have en indflydelse på dit diskforbrug. Selvom de ikke er aktiveret, vil de stadig ligge på serveren og derved bruge plads.

Du skal først ind under ‘Produktkatalog’ -> ‘Kategorier og produkter’ og derinde finde de varer som du vil slette billeder på.

Inde på produktet vælger du så fanen i toppen der hedder ‘Billeder’. Der vil også stå et tal, det er det antal af billeder der er tilknyttet produktet.

2016-03-07_1033

Når du er inde på fanen ‘Billeder’, vil du kunne se hvilke billeder der er tilknyttet dette produkt. Du kan slette dem individuelt, ved at trykke på knappen ‘Slet’ ud for hvert billede. Hvis du sletter det primære billede, og der stadig er billeder på, så er det en god idé at gøre en af disse til det primære der vises i kategori- og listevisninger.

Liste over deaktiverede produkter

Vil du slette billeder på deaktiverede produkter, er det en god idé at bruge filtrerings funktionen. Så får du en liste med samtlige deaktiverede produkter og kan derefter vælge om hele produktet skal slettes, eller kun billederne på produkterne.

Du går ind på ‘Produktkatalog’ -> ‘Kategorier og produkter’. Herinde har du en liste over samtlige produkter i din shop. Hvis du trykker på den grå ‘off’-knap og derefter vælger ‘Anvend’, vil du se en liste med de produkter, der har status som deaktiveret (off).

Slet filer

Du kan slette filer direkte fra administrationen i shoppen.

Du vælger i menuen ‘Værktøj’ -> ‘Filer og billeder’.

Herinde kan du se de filer der bruges i din webshop.

Du ‘afkrydser’ den eller de filer du vil have slettet. Der vil så dukke en knap op der hedder “Administrer”, som du skal trykke på.

Og i den drop down der så kommer frem, vælger du ‘Fjern’.

admin

Slet folder

Inde i ‘filer og billeder’ ligger der en folder der hedder “Thumbnails”. Denne folder er et levn fra tidligere versioner. Hvis den findes i din shop, kan du med fordel slette den. De filer der evt. ligger i den, bruges ikke længere.

Slet billeder i tekst-editor

Har du sat nogle billeder ind rundt omkring via tekst-editoren, så selvom du sletter selve filen, som billedet ligger i, så ligger det stadig på serveren. Det kan hurtigt komme til at fylde en del.

Vil du have slettet disse billedfiler, skal du også gøre det via menuen ‘Værktøj’ -> ‘Filer og billeder’ inde fra webshoppens administration.