Få Google Kort på din shop

Vil du gerne vise dine kunder hvordan de nemmest finder din fysiske butik, så har du mulighed for at indsætte et billede af Google maps med vejledningen dertil.

Find og aktiver din Google maps API key

For at kortet kommer til at virke, skal der aktiveres og indsættes en API nøgle. Det gør du på denne måde:

1. Gå til: https://console.developers.google.com – log ind via din google konto
  2. Gå til ‘Dashboard’ -> ‘Create project’
    (har du allerede opsat fx. Google shopping og har et projekt i forvejen, kan dette bruges og der springes videre til punkt. 4)
  3. Navngiv projektet – fx. mitdomænenavn-gs og tryk ‘Create’
  4. Gå til ‘Library’ og søg efter ‘Maps’ og find den der hedder “Maps Embed API”
  5. Tryk på ‘Maps Embed API’ – og tryk ‘Enable’
  6. Gå derefter til ‘Credentials’ -> ‘Create credentials’ -> ‘API key’
  7. Her kopierer du så den API nøgle der vises og lukker boksen.
    Du kan eventuelt vælge at begrænse nøglen (restrict), for at forhindre uautoriseret brug.
    Nøglen skal nu indsættes i shoppen.

Indsæt dit Google map i shoppen

Login i administrationen af din shop og gå til ‘Indhold og Layout’ -> ‘Layout værktøj’.

Herinde trækkes elementet ‘Google Kort’ ind i designet på det sted hvor du gerne vil have dit Google kort til at blive vist.

Når du har trukket elementet ind, klikker du på det – og vil så se de indstillinger der er mulige.

Først angiver du den adresse som kortet skal pege på, og sætter evt. en højde.
Herefter skal Google API key’en som du fandt tidligere indsættes.

Vælg om kortet skal være skjult på mobiltelefoner og gem.

Nu har du et Google kort på din side.