Egen skabelon til informationssider

Vil du gerne have din egen skabelon til dine informationssider? Så er her en vejledning til hvordan det kan lade sig gøre.

Bemærk: Er du ikke udvikler/programmør, eller har kendskab til twigs – så bør du ikke bruge dette.

Oprettelse af skabelon/template

Først og fremmest skal skabelonen laves.
Du kan bruge den aktuelle tomme skabelon, som kan redigeres via ‘Indhold og Layout’ -> ‘Kode editor’ via stien “Kerne/standardfiler/FEInfopage/empty.html.twig”

Til dette foreslår vi, at oprette en ny informationsside (‘Indhold og Layout’ -> ‘Infomationssider’) og udfylde feltet “Skabelon” nederst med værdien: ”OpenbizboxFrontendBundle:FEInfopage:empty.html.twig” og trykke ‘Gem’. Der kommer ingen ændringer på siden – og det er helt korrekt.

Vær opmærksom på, at der står en eksempeltekst i forvejen, som forsvinder når musen sættes i feltet.

Derefter åbnes skabelonen via Kode editor (‘Indhold og Layout’ -> ‘Kode Editor’) via stien “Kerne/standardfiler/FEInfopage/empty.html.twig”
Som du kan se, så indeholder empty.html.twig kun dette i øjeblikket:
{% extends “OpenbizboxFrontendBundle:layout:info.html.twig” %}

Det betyder, at lige nu vil skabelonen (empty.html.twig) bruge den sædvanlige Info-side skabelon “info.html.twig”.
Lad os tilføje noget kode til “empty.html.twig” -filen:

Med denne kode erklæres hovedblokken for ‘main’. Denne blok indeholder hovedsidens indhold. Husk at trykke ‘Gem ændringer’.
Resultatet er dette:

Bemærk!!! Kode Editor-filen “empty.html.twig” ændrer sti fra “Kerne/standardfiler/FEInfopage” til “Mine filer/OpenbizboxFrontendBundle/views/FEInfopage/” det er ok, og du skal arbejde videre med den sidste.

Hvad kan ændres i skabelonen?

I vores eksempel “empty.html.twig” bliver filen behandlet af twigs (https://twig.sensiolabs.org/), så du er i stand til at arbejde med det som normale twigs-skabeloner (hvis du har kendskab til dette).

Variabler tilgængelige i skabelonen:

page – Nuværende sidevariabel indeholder disse felter:

id – identifikation
title – titel
description – beskrivelse/sideindhold
pageTitle – “Sidetitel” fra informationssidens SEO fane
pageMetaDescription – “Meta beskrivelse” fra informationssidens SEO fane
pageMetaKeywords – “Meta nøgleord” fra informationssidens SEO fane
customPath – “Brugerdefineret sti” fra informationssidens SEO fane
template – Sti til nuværende skabelonfil

Tilgængelige komponenter:

{% component ‘store/breadcrumb’ %} Brødkrumme komponent

{% component ‘store/info-pages-menu/links-list’ %} Liste med alle informationssider