Oversæt din webshop

Se denne video for introduktion til mulighederne og hvordan det fungerer.

Ønsker du nemt og hurtigt at oversætte din webshop – fx. hvis du gerne vil starte op i Tyskland og har fået kopieret din shop og alle dine produkter over, og ikke kan overskue at skulle oversætte alle dine 1000+ produkttekster, så kan det gøres nemt og hurtigt via vores Oversættelses App.

App’en oversætter produkt titel, kort og lang produkt beskrivelse, varianter og egenskaber, kategori titel, SEO samt primær og ekstra kategori beskrivelse.

Med app’en får en du både billig og effektiv adgang til at få din webshop etableret på flere sprog. Den koster 400 kr for etablering og 100 kr/md. Dertil kommer et mindre beløb til Google Cloud Services for integrationen hos dem. Dog får man $300 når man skriver sig op til Google Cloud Services, og det holder til mange oversættelser. Se prisen hos Google her.

Opret projekt hos Google Cloud Services

Gå til https://cloud.google.com/translate/docs/quickstart  og følg guiden.

Start med at trykke på

Herefter vælges ‘ + Create a new project’ og dette navngives (fx. webshop translate) og der trykkes ‘Next’.

Angiv herefter hvilken rolle tilladelse der ønskes – her vælges ‘Project Owner’.

Har du ikke allerede en ‘Billing account’ sat op hos Google, skal du gøre det nu. Det er gratis og du får $300 at starte på.

Har du en Billing account, kan du springe over de næste par trin og gå direkte videre til ‘Download private key as Json’.

Tryk på linket ‘API Console’ i teksten, og der vil åbne sig et nyt vindue.

Tryk videre via ‘Create Billing Account’ og udfyld den første formular hvor du giver dine tilladelser.

På den næste formular skal du angive dine informationer; Account type og Tax information er begge ‘Business’. Udfyld med dine oplysninger samt dine kreditkort oplysninger.

Når alt er udfyldt, trykker du videre, indtil du ser din konto.

Derefter kan du gå tilbage til det andet vindue, og trykke på ‘Continue’.

Nu skal du så have downloadet din JSON key. Tryk på knappen:

Og en fil vil du downloades til din computer.

Denne fil skal du nu åbne i Notepad på din computer og derefter kopiere hele teksten.

Denne tekst skal du bruge i din Oversættelses App i din webshop.

Installer app

Det første der skal gøres er, at få installeret ‘Translate app’en’ i din webshop.

Du finder den under ‘Opsætning’ -> ‘Apps’

Når den er installeret skal du oprette et projekt.

Vælg sprog til oversættelse

Når du har kopieret din json key, går du ind i din Translate products app via ‘Opsætning’ -> ‘Apps’

Og trykker på navnet på den aktiverede app.

Herinde trykker du derefter på , kopierer din JSON key tekst ind i feltet og trykker på ‘Gem’.

Nu skal du have sat indstillingerne for oversættelsen, det gør du ved at trykke på

Herinde skal der angives hvilket sprog der skal oversættes fra (kilde sproget).

På hvilken sprog det er lagt ind i shoppen.

Samt hvilket sprog det skal oversættes til.

I nedenstående eksempel skal der oversættes fra dansk, der er gemt i den danske sprogdel i shoppen, til tysk.

Du tilpasser det, og trykker på ‘Gem’. Vær opmærksom på, at du sagtens kan oversætte til fx. tysk selvom sproget ikke er aktiveret i shoppen.
Du skal så aktivere det bagefter, for at kunne se teksterne.

Nu er du klar til at oversætte dine produkter og kategorier osv.

Det gør du ved at trykke på

Herinde vælger du hvad du vil have oversat. Er det nye eller alle produkter/kategorier/varianter der skal oversættes.

Har du tidligere har oversat noget, så vil antallet af produkter, kategorier og varianter der allerede er oversat stå der, og du kan vælge kun at oversætte de nye informationer. På denne måde overskriver du ikke det du allerede har fået oversat.

Derefter trykker du på ‘Oversæt’ under det du vil have oversat. Skal du have alt oversat, skal du trykke på alle 3 knapper – en af gangen.

Når der er trykket, så vil oversættelsen gå igang – alt efter hvor mange tekster der skal oversættes, kan det godt tage et stykke tid før alt er oversat.

Oversæt via .po filer

Det er muligt at oversætte via .po filer også.

Først skal filen downloades via shop administrationen -> ‘Opsætning’ -> ‘Sprog’ -> “rediger det sprog der skal oversættes”.

Derefter skal files uploades til app’en, og oversættes derigennem.

Når filen er oversat, skal den downloades igen og uploades til det korrekte sprog via ‘Opsætning’ -> ‘Sprog’ -> “rediger det sprog der skal oversættes”.

Sæt grænsen for antal karakterer op

Skal du oversætte en hel shop, skal du være opmærksom på, at der er sat en grænse på max. 1.000.000.000 karakterer per dag. Det kan derfor være en god idé at sætte denne grænse op.

Du logger ind på din GCP console og går til ‘APIs & Services’ -> ‘Dashboard’, herinde trykker du på “Cloud Translation API’ (nederst).

I menuen til venstre, vælger du ‘Quotas’.

Her skal du så redigere ‘Charaters per day’ til 10.000.000.000 og derefter ‘Characters per 100 seconds per user’ til 500.000.

Nu er du klar til at oversætte en masse tekster.