Cookie pop-up løsninger

EU’s cookielov handler meget kort fortalt om, at du skal vise information om cookies. Du kan læse mere om de danske regler cookies her hos Digitaliseringsstyrelsen.

Forslag til cookie-løsninger

Indsæt kode fra cookieløsning

Uanset hvilken løsning du vælger, vil du få noget kode som skal sættes ind i din side. Det kan du gøre via ‘Øvrige integrationer’ som du kan læse mere om her eller Google Tagmanager.

Du finder ‘Øvrige integration’ her i admin af din webshop

Her eksempel på kode indsat fra cookieinformation.com (tag altid den aktuelle kode fra cookieinformation – nedenstående er måske ikke længere aktuel når du læser dette):

Det er vigtigt at position er ‘Cookie consent’.

Klassificering af cookies: Angiv webshop platform cookies som nødvendige

For at din cookie pop-up løsning fungerer korrekt, skal du klassifisere dine cookie i din pop-up løsning. Det vil sige hvilke der er nødvendige/tekniske, marketing og statistik.

De cookies som bruges af din webshop platform her til at huske hvilke varer der er lagt i kurv m.v. er nødvendige. Det er følgende:

• _gpp_shop_language: Gemmer brugerens sprogvalg for at vise det korrekte sprog ved fremtidige besøg.
  • _gpp_shop_currency: Lagrer brugerens valutavalg for at vise priser i den foretrukne valuta.
  • _gpp_shop_country: Gemmer brugerens landevalg for at tilpasse indhold og forsendelsesmuligheder.
  • _gpp_shop_customer_type: Registrerer brugertype (f.eks. privat eller virksomhed) for at vise relevante priser og information.
  • _gpp_y”: Langtids brugeridentifikation (365 dage) til analyse og personalisering
  • _gpp_purchase_session: Kortvarig brugeridentifikation under købsprocessen, slettes ved ordreafslutning.
  • _gpp_shop_clw: Gemmer brugerens præference for visning af produktlister (gitter eller liste).
  • _gpp_tupv”: Besøgte produkter for at kunne vise “Senest sete” produkter.
  • _gpp_session_id: Opretholder brugerens session når de er logget ind.
  • _gpp_gcid: Gemmer indkøbskurv-ID for ikke-indloggede brugere.
  • _gpp_sc_popup: Styrer visning af indkøbskurv pop-up baseret på brugerens præferencer.
  • _gppAge: Bruges til at håndtere aldersverifikation, hvis nødvendigt for visse produkter.
  • _gpp_landing_page og landing_page: Registrerer brugerens første besøgte side for analyse af trafikkilder og kampagneeffektivitet.

Alle cookies der måtte starte med “_gpp” er nødvendige (også hvis du skulle have flere end de herover nævnte).

Her link til vejledning om klassifisering af cookies hos de løsninger vi har nævnt tidligere:

Hvis du bruger den gratis freeprivacypolicy.com, så skal du klassifisere med et stykke kode i hver enkelt script. Det er angivet i denne sektion i deres vejledning her

Google Consent Mode V2

Den nye lovgivning om digitale markeder (Digital Markets Act, DMA) i EU, som bliver implementeret fra marts 2024, kræver, at Google og andre store virksomheder, der fungerer som gatekeepere, indhenter passende godkendelse fra brugerne af deres såkaldte ‘vigtige platformstjenester’.

Se denne vejledning for mere om Google Consent Mode V2